ტვიში

ღვინის ტიპი: ადგილწარმოშობის დასახელების კონტროლირებადი, თეთრი ბუნებრივად ნახევრად ტკბილი ღვინო.

 წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია დასავლეთ საქართველოში, იმერეთში, ლეჩხუმის რეგიონში, ტვიშის  მიკროზონის განსაკუთრებულად შერჩეული ცოლიკაურის ჯიშის ყურძნისგან.

გემოს პროფილი: ამ ღვინოში შენარჩუნებულია ჯიშური არომატი, გამოხატული მწვანე ვაშლისა და ატმის სურნელით. ტიპური სიმჟავე კარგადაა შერწყმული ხავერდოვან, ბუნებრივად ტკბილ გემოსთან.

საკვებთან შეხამება: იდეალურია გრილზე შემწვარ ბოსტნეულთან და ხორცთან, ასევე დესერტებთან და ხილთან მისართმევად.