ღვინის ტიპი: ნახევრად ტკბილი, წითელი ღვინო.
წარმოშობა და ვაზის ჯიში: უსახელაური საქართველოში ერთ-ერეთი ყველაზე იშვიათი ღვინოა, რომელიც წარმოებულია უსახელაურის ჯიშის ყურძნისაგან.
ღვინის ტიპი: ადგილწარმოშობის დასახელების კონტროლირებადი, თეთრი ბუნებრივად ნახევრად ტკბილი ღვინო.
წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია დასავლეთ საქართველოში, იმერეთში, ლეჩხუმის რეგიონში.
ღვინის ტიპი: თეთრი მშრალი ღვინო.
წარმოშობა და ვაზის ჯიში: მიიღება რქაწითელისა და კახური მწვანეს ყურძნისგან, რომელიც გაშენებულია კახეთის რეგიონში,წინანდლის მიკრო ზონაში.
ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი ღვინო.
წარმოშობა და ვაზის ჯიში: მზადდება საფერავის ჯიშის ყურძნისაგან,რომელიც კახეთში ყველაზე გავრცელებულ და უნიკალური ვაზის ჯიშად ითვლება.
ღვინის ტიპი: მშრალი, თეთრი ღვინო.
წარმოშობა და ვაზის ჯიში: მზადდება რქაწითელის ჯიშის ყურძნისაგან, რომელიც გაშენებულია კახეთის რეგიონში, აღმოსავლეთ საქართველოში.
ღვინის ტიპი: ნახევრად ტკბილი, წითელი ღვინო.
წარმოშობა და ვაზის ჯიში: ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი ღვინო საქართველოში. მზადდება ოჯალეშის ჯიშის ყურძნისაგან, რომელიც ასევე ცნობილია შონურის (სვანურის) სახელითაც.
ღვინის ტიპი: ადგილწარმოშობის კონტროლირებადი დასახელების, წითელი მშრალი ღვინო.
წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონის მუკუზანის მიკროზონის საფერავის ყურძნისაგან.
ღვინის ტიპი: თეთრი მშრალი ღვინო.
წარმოშობა და ვაზის ჯიში: მზადდება კახეთის რეგიონში გაშენებული ქისის ჯიშის ყურძნისგან.
ღვინის ტიპი: ადგილწარმოშობის კონტროლირებადი დასახელების, წითელი, ნახევრად ტკბილი ღვინო.
წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონის, „ქინძმარაულის“ მიკროზონის საფერავის ყურძნისაგან.
ღვინის ტიპი: წითელი, ბუნებრივად ნახევრად ტკბილი ღვინო.
წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია რაჭის რეგიონის, „ხვანჭკარას“ მიკროზონის „ალექსანდროულის“ და „მუჯურეთულის“ ჯიშის ყურძნისაგან.
© 2024 ყველა უფლება დაცულია