საფერავი ქვევრი

ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი ღვინო.

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: მზადდება საფერავის ჯიშის ყურძნისაგან,რომელიც კახეთში ყველაზე გავრცელებულ და უნიკალური ვაზის ჯიშად ითვლება. ეს წითელი ღვინო დუღდება და ძველდება 4-5 თვის განმავლობაში ქვევრში, ტრადიციული ქართული მეთოდით.

გემოს პროფილი:აქვს დამახსოვრებელი, გამორჩეული და ჰარმონიული გემო. შეგიძლიათ იგრძნოთ კენკრისა და მწიფე შინდის არომატი. მას აქვს საკმაოდ გრძელი დაბოლოება, რაც ძალიან სასიამოვნო და განსხვავებულია. 

საკვებთან შეხამება:საუკეთესოა ხბოს ხორცთან, შიგთავსიან ბატთან, ხმელ და დამარილებულ ყველთან ერთად.