ღვინის ტიპი: ადგილწარმოშობის დასახელების კონტროლირებადი, თეთრი ბუნებრივად ნახევრად ტკბილი ღვინო.
წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია დასავლეთ საქართველოში, იმერეთში, ლეჩხუმის რეგიონში, ტვიშის მიკროზონის განსაკუთრებულად შერჩეული ცოლიკაურის ჯიშის ყურძნისგან.
გემოს პროფილი: ამ ღვინოში შენარჩუნებულია ჯიშური არომატი, გამოხატული მწვანე ვაშლისა და ატმის სურნელით. ტიპური სიმჟავე კარგადაა შერწყმული ხავერდოვან, ბუნებრივად ტკბილ გემოსთან.
საკვებთან შეხამება: იდეალურია გრილზე შემწვარ ბოსტნეულთან და ხორცთან, ასევე დესერტებთან და ხილთან მისართმევად.