ღვინო

ალაზნის ველი

ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონში საფერავის ჯიშის ყურძნისგან, რომელიც ყველაზე გავრცელებული და უნიკალური ვაზის ჯიშია კახეთში.

ალაზნის ველი

ღვინის ტიპი: თეთრი მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: მზადდება რქაწითელის ჯიშის ყურძნისგან, გაშენებულია აღმოსავლეთ საქართველოში, კერძოდ კახეთში.

წინანდალი

ღვინის ტიპი: თეთრი მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: მიიღება რქაწითელისა და კახური მწვანეს ყურძნისგან, რომელიც გაშენებულია კახეთის რეგიონში,წინანდლის მიკრო ზონაში.

მუკუზანი

ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონის მუკუზანის მიკროზონის საფერავის ყურძნისაგან.

მწვანე

ღვინის ტიპი: თეთრი მშრალი ღვინო.

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონში, განსაკუთრებულად შერჩეული, „მწვანეს“ ჯიშის ყურძნისაგან. 

 

ხვანჭკარა

ღვინის ტიპი: წითელი, ბუნებრივად ნახევრად ტკბილი ღვინო.

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია რაჭის რეგიონის, „ხვანჭკარას“ მიკროზონის „ალექსანდროულის“ და „მუჯურეთულის“ ჯიშის ყურძნისაგან.

საფერავი

ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონში საფერავის ჯიშის ყურძნისგან, რომელიც ყველაზე გავრცელებული და უნიკალური ვაზის ჯიშია კახეთში.

ქინძმარაული

ღვინის ტიპი: ადგილწარმოშობის კონტროლირებადი დასახელების, წითელი, ნახევრად ტკბილი ღვინო.

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონის, „ქინძმარაულის“ მიკროზონის საფერავის ყურძნისაგან.

 

ქინძმარაული

ღვინის ტიპი: ადგილწარმოშობის კონტროლირებადი დასახელების, წითელი, ნახევრად ტკბილი ღვინო.

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონის, „ქინძმარაულის“ მიკროზონის საფერავის ყურძნისაგან.

ალაზნის ველი

ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონში საფერავის ჯიშის ყურძნისგან, რომელიც ყველაზე გავრცელებული და უნიკალური ვაზის ჯიშია კახეთში.

ალაზნის ველი

ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონში საფერავის ჯიშის ყურძნისგან, რომელიც ყველაზე გავრცელებული და უნიკალური ვაზის ჯიშია კახეთში.

ალაზნის ველი

ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონში საფერავის ჯიშის ყურძნისგან, რომელიც ყველაზე გავრცელებული და უნიკალური ვაზის ჯიშია კახეთში.

Rustaveli Avenue Rkatsiteli

რქაწითელი

ღვინის ტიპი: თეთრი მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში:  მზადდება რქაწითელის ჯიშის ყურძნისგან,გაშენებულია აღმოსავლეთ საქართველოში, კერძოდ კახეთში.

მუკუზანი

ღვინის ტიპი: ადგილწარმოშობის კონტროლირებადი დასახელების, წითელი მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონის მუკუზანის მიკროზონის საფერავის ყურძნისაგან.

ქინძმარაული

ღვინის ტიპი: ადგილწარმოშობის კონტროლირებადი დასახელების, წითელი, ნახევრად ტკბილი ღვინო.

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონის, „ქინძმარაულის“ მიკროზონის საფერავის ყურძნისაგან.

წინანდალი

ღვინის ტიპი: თეთრი მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: მიიღება რქაწითელისა და კახური მწვანეს ყურძნისგან, რომელიც გაშენებულია კახეთის რეგიონში,წინანდლის მიკრო ზონაში.

saperavi-wine

საფერავი

ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონში საფერავის ჯიშის ყურძნისგან, რომელიც ყველაზე გავრცელებული და უნიკალური ვაზის ჯიშია კახეთში.

საფერავი როზე

ღვინის ტიპი: ვარდიფერი მშრალი  ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: მზადდება საფერავის ყურძნისაგან, რომელიც გაშენებულია აღმოსავლეთ საქართველოში.

ფიროსმანი

ღვინის ტიპი: წითელი ნახევრად მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: მზადდება ტრადიციული კახური წესით მოყვანილი საფერავის ჯიშის ყურძნისაგან. 

 

mukuzani-wine

მუკუზანი

ღვინის ტიპი: ადგილწარმოშობის კონტროლირებადი დასახელების, წითელი მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონის მუკუზანის მიკროზონის საფერავის ყურძნისაგან.

ხვანჭკარა

ღვინის ტიპი: წითელი, ბუნებრივად ნახევრად ტკბილი ღვინო.

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია რაჭის რეგიონის, „ხვანჭკარას“ მიკროზონის „ალექსანდროულის“ და „მუჯურეთულის“ ჯიშის ყურძნისაგან.

რქაწითელი

ღვინის ტიპი: თეთრი მშრალი ღვინო. 

წარმოშობა და ვაზის ჯიში:  მზადდება რქაწითელის ჯიშის ყურძნისგან,გაშენებულია აღმოსავლეთ საქართველოში, კერძოდ კახეთში.

ახაშენი

ღვინის ტიპი: ადგილწარმოშობის დასახელების კონტროლირებადი წითელი ნახევრადტკბილი ღვინო

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: “ახაშენი” დამზადებულია კახეთში, ახაშენის მევენახეობის სპეციფიკურ ზონაში გაშენებული საფერავის ყურძნისაგან.

ტვიში

ღვინის ტიპი: ადგილწარმოშობის დასახელების კონტროლირებადი, თეთრი ბუნებრივად ნახევრად ტკბილი ღვინო.

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია დასავლეთ საქართველოში, იმერეთში, ლეჩხუმის რეგიონში.

წინანდალი

ღვინის ტიპი: თეთრი მშრალი ღვინო.

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: მიიღება რქაწითელისა და კახური მწვანეს ყურძნისგან, რომელიც გაშენებულია კახეთის რეგიონში,წინანდლის მიკრო ზონაში.

საფერავი

ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი ღვინო.

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონში საფერავის ჯიშის ყურძნისგან, რომელიც ყველაზე გავრცელებული და უნიკალური ვაზის ჯიშია კახეთში.

ფიროსმანი

ღვინის ტიპი: წითელი ნახევრად მშრალი ღვინო.

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: მზადდება ტრადიციული კახური წესით მოყვანილი საფერავის ჯიშის ყურძნისაგან.

მწვანე

ღვინის ტიპი: თეთრი მშრალი ღვინო.

წარმოშობა და ვაზის ჯიში: წარმოებულია კახეთის რეგიონში, განსაკუთრებულად შერჩეული, „მწვანეს“ ჯიშის ყურძნისაგან.